четвер, 11 вересня 2014 р.

Робота з шаблонами Blogger

Для того, щоб розпочати роботу з шаблоном, потрібно увійти в свою блогосферу, обрати блог, який ви хочете змінити і натиснути на трикутник праворуч від назви блогу. Активується випадний список, в якому потрібно обрати пункт «Шаблон»


Відкриється сторінка, на якій ваш блог показано в двох виглядах: для ПК та для мобільних пристроїв.
Також на цій сторінці є кнопки «Налаштувати» та «Редагувати HTML». Про кнопку «Редагувати HTML» я розкажу трохи пізніше, а зараз зупинимося на кнопці «Налаштувати».
Після активації кнопки «Налаштувати», переходимо на сторінку «Розробник шаблонів Blogger».
Перший пункт списку ліворуч – «Шаблони». Можна обрати такий шаблон, який більш за все підходить до вашого блогу. В будь-який момент ви можете його змінити. 
Другий пункт «Тло». Тут ви можете змінити кольорову палітру блогу, обрати малюнок, який буде відображатись на задньому плані. Порада: не обирайте яскравих малюнків, це обтяжує сприйняття і відволікає від змісту статей. Можна обрати малюнок з запропонованих або завантажити свій.
Наступний пункт «Змінити ширину». Можна регулювати ширину полотна повідомлень і бічних панелей. Рекомендовано ширину основного полотна робити не більше ніж 1100 пікселів. Бічна ж панель може бути до 250.
Наступний пункт «Макет». На цій сторінці ви можете обрати який вигляд матиме блог в плані розташування його інформативних елементів. Я для себе обираю найпростіший макет. А якщо виникає потреба змінити – це можна зробити в будь-який момент. 
І найцікавіший пункт «Додаткова». Ця сторінка відповідає за кольорове оформлення вашого блогу, стилі шрифтів. Зупинимось на декількох підпунктах.

«Сторінка» - обираєте шрифт, який будуть здійснюватись записи на сторінці. Можна обрати колір, стиль, розмір шрифту і тло на якому він друкується.
«Заголовок блогу» - налаштовується вигляд заголовку. Замість нього можна розмістити картинку, але про це трохи пізніше.

Взагалі, пройдіться по всім пунктам і зробіть шрифт в одному стилі. А коли виникне потреба в зміні стилю окремого елемента блогу ми повернемось до пункту «Додаткова». 
Також в цьому пункті є така позиція «Додайте CSS». Це каскадні таблиці стилів. Але для того, щоб працювати з цими таблицями потрібно мати хоча б невеликі навички в роботі з HTML-кодами. Ці таблиці дозволять зробити блог унікальним, змінити вигляд окремих гаджетів. Мені дуже імпонує цей вид роботи, тому я зупинюсь на каскадних таблицях трохи пізніше, в наступних повідомленнях.

При роботі зі зміною шаблона пам’ятайте! Як тільки ви зміните вигляд шаблона – всі налаштування кольорових стилів, каскадних таблиць, ширини одразу повертаються до значень за замовчуванням. Тому підходьте до вибору шаблону свідомо, на свіжу голову і з гарним настроєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...